ML2 Vastgoed

Voorhaven 13

Markante stadsvilla met een zonnig dakterras en twee garages!

Vraagprijs: 1.100.000 euro k.k.

Gebruiksoppervlakte: 233 vierkante meter

Oppervlakte garage: 36,1 en 32,8 vierkante meter

Aantal bouwlagen: 4

Aantal slaapkamers: 3

Energielabel: A

Parkeergelegenheid: inpandig, voor 4 auto’s

Omschrijving

Aan de Voorhaven 13 te Schoonhoven wordt deze luxe en markante stadsvilla met een gebruiksoppervlakte van 233 vierkante meter, een zonnig dakterras en twee garages (parkeergelegenheid voor vier auto’s) te koop aangeboden!

Het pand is in 2010 nieuwgebouwd en maakt onderdeel uit van het toenmalige plan ‘Tolzicht’. Gelegen aan de jachthaven is vanuit verschillende optrekken het uitzicht op de rivier ‘de Lek’ te bewonderen. Tevens heeft men uitzicht op de binnenstad van Schoonhoven en historische monumentale gebouwen, zoals de watertoren en de Bartholomeuskerk. 

Het betreft hier een unieke situatie; een karakteristiek en ruim grachtenpand in de binnenstad van Schoonhoven, maar wel met de hedendaagse comfortabele en duurzame voorzieningen. Zo beschikken drie verdiepingen over vloerverwarming en airconditioning en zijn er 20 zonnepanelen aanwezig. In het ontwerp is zorgvuldig aandacht besteed aan het oorspronkelijke karakter en de uitstraling van de panden aan de Voorhaven. De realisatie van de erker met daarop het Franse balkon maakt de uitstraling van het pand toch eigentijds. 

Het pand is gelegen binnen de bestemming ‘Gemengd – Zilveras’. De begane grond is dan ook bestemd voor een gebruik als praktijk/winkelruimte. Thans is de begane grond, naast de aanwezigheid van de twee garages (de voorste garage beschikt over vloerverwarming en een laadpaal), de ruime berging, de entree met garderobe, ingericht als studio. De studio is voorzien van een eigen badkamer en keuken. De studio heeft een eigen ingang aan de Voorhaven en is tevens vanuit de woning bereikbaar. 

Op de eerste verdieping is de ruime woonkamer met leefkeuken en aangrenzend dakterras (circa 71,2 vierkante meter) aanwezig. In de zomer kan men hier tussen 10.00 uur en 21.00 uur van de zon genieten!

De tweede verdieping bestaat uit de master bedroom, de doorloopkasten en een riante badkamer met onder andere een whirlpool bad, een dubbele inloop regendouche, een dubbele wastafel, een toilet, een sauna en een sfeervolle gashaard. 

De derde verdieping beschikt over nog twee slaapkamers en een badkamer. 

Kortom; de ruimte waarover dit pand beschikt zal je verbazen! Met drie slaapkamers en een studio op de begane grond, twee open keukens, drie badkamers, vier toiletten, twee garages, een riant en zonnig dakterras en een ligging binnen het historische centrum van Schoonhoven met uitzichten over de rivier ‘de Lek’ en de binnenstad, is er met het woord ‘stadsvilla’ niets teveel gezegd!

Het pand is gelegen in het gezellige stadscentrum van Schoonhoven, welke beschikt over een breed scala aan winkels, horeca en recreatiegelegenheden. Grotere steden zoals Utrecht en Rotterdam zijn gemakkelijk en binnen 30 minuten te bereiken met de auto.

Bijzonderheden:

 • De gebruiksoppervlakte van het pand bedraagt circa 233 vierkante meter, waarvan 41,8 vierkante meter de praktijk/winkelruimte (nu ingericht als studio) op de begane grond betreft. 11,4 vierkante meter bestaat uit de verwarmde en inpandige berging op de begane grond;
 • De inhoud bedraagt circa 1.177 m3 (inclusief de twee garages);
 • De perceeloppervlakte bedraagt 170 vierkante meter;
 • Riante, luxe en markante stadsvilla;
 • Nieuwgebouwd in 2010; 
 • Drie slaapkamers (32,5; 11,9 en 13,2 vierkante meter);
 • Drie badkamers (4; 20,8 en 4,3 vierkante meter); 
 • Vloerverwarming en airconditioning op drie verdiepingen aanwezig;
 • 20 zonnepanelen aanwezig (2022);
 • Zonnig dakterras met een oppervlakte van circa 71,2 vierkante meter aanwezig;
 • Twee garages (36,1 en 32,8 vierkante meter); 
 • Ligging binnen het historische stadscentrum van Schoonhoven en aan de jachthaven met uitzicht op de rivier ‘de Lek’;
 • Energielabel A (opgenomen voorafgaand aan de plaatsing van de zonnepanelen);
 • Oplevering in overleg;
 • Indicatie (gemeentelijke) belastingen opvraagbaar.

Indeling:

Begane grond

Het pand beschikt over twee toegangen. De ene toegang bevindt zich aan de Koestraat en de andere toegang bevindt zich aan de Voorhaven. Via de toegang gelegen aan de Voorhaven bereikt men direct de studio (de praktijk/winkelruimte). De voorzijde van de studio is ingericht als gezellige leefruimte. Via een bed-in-kast-systeem, komt er een tweepersoonsbed tevoorschijn. De achterzijde van de studio beschikt over de keuken, welke geplaatst is in 2021. De keuken beschikt over een spoelbak, een inductiekookplaat en afzuigkap, een vaatwasser, een oven en magnetron en een koelkast en vriezer. Achter de keuken is de badkamer gesitueerd (2021) met een inloopdouche, een wastafelmeubel, een toilet en een handdoekradiator.

De studio beschikt over airconditionering. 

De studio is ook via de woning te bereiken. Deze toegang brengt men ook naar de entree van de woning. Hier is een garderobe aanwezig en bevindt zich de meterkast. Daarnaast heeft de entree toegang tot de verwarmde en inpandige berging, welke een directe aansluiting met de eerste garage heeft. Zowel de (eerste) garage als de inpandige berging beschikken over vloerverwarming. Tevens is er een laadpaal en elektrisch bedienbare garagedeur aanwezig. 

Er is een losse tweede garage, achter de eerste garage, aanwezig, welke ook beschikt over een elektrisch bedienbare garagedeur. 

De begane grond beschikt over vloerverwarming (m.u.v. de tweede garage). Er is een pvc-vloer aanwezig. De entree, de badkamer in de studio en de voorste garage met aansluitende berging beschikken over een tegelvloer.

Eerste verdieping

De eerste verdieping is ingericht als ruime woonkamer en gezellige leefkeuken. De woonkamer bevindt zich aan de voorkant van het pand en heeft een prettig lichtinval mede door de erker. In de woonkamer is een gashaard aanwezig. 

De keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning. Het betreft een keuken met een spoeleiland met een kokend waterkraan. Tevens is er een Boretti (gasfornuis en oven), een vaatwasser, een koelkast en vriezer, een magnetron en een afzuigkap aanwezig. 

Via de schuifpui is het dakterras met een situering op het noordwesten bereikbaar. Hier is een uitvalscherm en een buitenkraan aanwezig. 

Op de overloop bevindt zich het toilet met een fonteintje. 

De eerste verdieping beschikt over een pvc-vloer (m.u.v. het toilet). Tevens is er vloerverwarming en airconditioning aanwezig.

Tweede verdieping

Op de tweede verdieping is de eerste slaapkamer met een oppervlakte van 32,5 vierkante meter gesitueerd. Aan de voorkant van de slaapkamer bevindt zich het Frans balkon.

Via de doorloopkasten is de badkamer te bereiken. De badkamer beschikt over een whirlpool bad, een dubbele inloop regendouche, een dubbele wastafel, een toilet, een sauna, een handdoekradiator en een sfeervolle gashaard.

Op de overloop bevindt zich de vaste kast met daarin de wasmachine- en wasdrogeraansluiting. 

De tweede verdieping beschikt over een pvc-vloer (m.u.v. de badkamer en de vaste kast). Er is vloerverwarming en airconditioning aanwezig.

Derde verdieping

De derde verdieping beschikt over twee slaapkamers. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een oppervlakte van 13,2 vierkante meter. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een oppervlakte van 11,9 vierkante meter. Door de Velux-dakramen en de schuine kappen beschikken de slaapkamers over een speelse, maar toch lichte ruimte. Vanuit de ramen zijn vergaande uitzichten waarneembaar richting de rivier ‘de Lek’ en de historische binnenstad van Schoonhoven.

De slaapkamers worden verwarmd middels radiatoren.

De derde verdieping beschikt ook over een badkamer met daarin een ligbad en een douche; de douche bevindt zich boven de badkuip. Hierdoor wordt er gedoucht in het bad. Daarnaast beschikt de badkamer over een wastafel, een toilet, een handdoekradiator en vloerverwarming. 

Op de overloop is een vaste kast aanwezig waarin de centrale verwarming en de mechanische ventilatiebox zich bevinden. Boven de overloop bevindt zich een vliering, welke via de slaapkamer aan de achterkant van de woning bereikbaar is. 

De derde verdieping beschikt over een pvc-vloer (m.u.v. de badkamer en de vaste kast).

 
Bent u geïnteresseerd in het pand of heeft u vragen, neem dan contact met ons op! Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging!
 
 

Het pand is ingemeten conform de branchebrede meetinstructies (BBMI), afgeleid van de NEN 2580 normering. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

*De verstrekte informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.”

*De koopovereenkomst is pas rechtsgeldig na ondertekening.

Foto's

Plattegronden

De plattegronden zijn opgemaakt voor indicatieve doeleinden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.