ML2 Vastgoed

Rozenstraat 5

Een sfeervolle jaren ’30 woning!

Vraagprijs: 350.000 euro k.k.

Oppervlakte wonen: 72 vierkante meter

Oppervlakte garage: 5,8 vierkante meter

Aantal woonlagen: 2

Aantal slaapkamers: 2

Energielabel: E

Parkeergelegenheid: openbaar, direct voor de deur

Omschrijving

Aan de Rozenstraat 5 te Woerden wordt deze sfeervolle jaren ‘30 woning met twee slaapkamers, glas-in-loodramen, openbare parkeergelegenheid direct voor de deur en een zonnige tuin op het zuidoosten met een schuur en achterom, te koop aangeboden! 

Bij het zien van de voorkant van de woning zijn direct de karakteristieke en sfeervolle kenmerken te zien. Doordat de voordeur wat terug liggend gesitueerd is, ontstaat er een ‘erker’ aan de voorkant van de woning. Aan de bovenkant van de erker zijn glas-in-loodramen aanwezig. Naast dat de erker een bijdrage levert aan de sfeervolle uitstraling van de woning, zorgt deze, samen met de grote ramen aan de achterzijde van de woning, ook voor veel lichtinval in de woonkamer. In combinatie met de prettige hoogte (2,70 meter hoog) is de woonkamer een fijne ruimte. Ook de schuine kap aan de voorkant van de woning levert een bijdrage aan de karakteristieke uitstraling van de woning. Op de verdieping is er tevens geen gebrek aan lichtinval door het grote dakraam, het dakkapel en de ramen aan de achtergevel van de woning. 

Ondanks dat de woning gebouwd is in 1934, is de woning in de loop der jaren gemoderniseerd. Zo kennen de wanden een stucafwerking, ligt er een moderne laminaatvloer afgewerkt met hoge plinten en is de gehele woning voorzien van dubbel glas. Ook de badkamer met extra toilet is naar de verdieping verplaatst. Ideaal!

Naast de badkamer zijn er twee slaapkamers op de verdieping aanwezig en hebben de bewoners een kleinschalige moestuin op het dak van de keuken gerealiseerd.

De woning grenst aan de achterzijde aan de speeltuin. Hierdoor is er niet direct achter de woning een ander woonblok gesitueerd. Dit geeft een vrij gevoel en zorgt er tevens voor dat er veel zon in de tuin aanwezig is. Het is tenslotte heerlijk vertoeven in deze zonnige tuin op het zuidoosten! Toch behoefte aan schaduw? Geen probleem; er is een handige constructie voor het schaduwdoek aanwezig!

De woning heeft een achterom, waardoor de schuur gemakkelijk te bereiken is. De huidige bewoners hebben de poort en de schutting gedeeltelijk vernieuwd, wat zorgt voor een strakke uitstraling van de omheining rondom de tuin. Direct voor de woning is er openbare parkeergelegenheid aanwezig. 

De woning is gelegen in het geliefde Bloemen- en Bomenkwartier en bevindt zich op 5 minuten fietsafstand van het centrum van Woerden. In het centrum van Woerden is een breed scala aan winkels, horeca en recreatiemogelijkheden te vinden. Daarnaast zijn er scholen en diverse sportvoorzieningen in de directe omgeving. Kortom; een instapklare woning dichtbij alle voorzieningen in Woerden!

Woerden staat bekend om de goede bereikbaarheid. Zo is Utrecht binnen 20 minuten met de auto te bereiken. Het station van Woerden bevindt zich op 6 minuten fietsafstand. Met de trein zijn steden zoals Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of Den Haag gemakkelijk te bereiken. 

Bijzonderheden:

 • Circa 72 m2  woonoppervlakte;
 • Circa 5,8 m2 overige inpandige ruimte in gebruik als ‘schuur’.
 • Karakteristieke en sfeervolle jaren ’30 woning met glas-in-loodramen
 • Twee slaapkamers (10,5 m2 en 5,8 m2);
 • Badkamer met extra toilet op de verdieping;
 • Tuin op het zuidoosten; 
 • De woning beschikt over een ‘achterom’; 
 • Direct achter de woning is een speeltuin gelegen, waardoor de woning een ‘vrije’ ligging kent;
 • Gelegen in de woonwijk ‘Bloemen- en Bomenkwartier’;
 • Energielabel E;
 • Oplevering in overleg;
 • Indicatie (gemeentelijke) lasten opvraagbaar.

Indeling:

Begane grond 

Aan de Rozenstraat is de voordeur van de woning gesitueerd. Via de voordeur komt men uit in de entree van de woning. Hier bevindt zich de meterkast. Via de entree komt men uit in de woonkamer. De woonkamer en keuken staan met elkaar in verbinding. De woonkamer beschikt over een laminaatvloer en de keuken over een tegelvloer.

De woonkamer beschikt over een vaste kast onder de trap.

De keuken beschikt over een spoelbak, een gasfornuis, een afzuigkap en een oven. De bewoners maken gebruik van een losse koel- en vriescombinatie en een losse vaatwasser, welke gesitueerd is onder een handig werkblad. Via de keuken is de tuin bereikbaar. 

Achter de keuken bevindt zich het toilet, welke in 2019 compleet vernieuwd is. 

1e Verdieping

De trap is in de hal gesitueerd. De trap leidt tot de verdieping. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers gesitueerd. De grootste slaapkamer bevindt zich aan de voorkant van de woning en beschikt over een dakkapel. Deze slaapkamer heeft een oppervlakte van 10,5 vierkante meter (de oppervlakte is inclusief de ingebouwde kast). 

De tweede slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning en kijkt uit over de tuin en de achtergelegen speeltuin. De tweede slaapkamer heeft een oppervlakte van 5,8 vierkante meter.

Aan de voorkant van de woning bevindt zich ook de badkamer. De badkamer beschikt over een inloopdouche, een wastafel, een toilet en handdoekradiator. Tevens is hier de wasmachine-aansluiting aanwezig. De wasmachine en droger zijn ongeveer één jaar oud en zijn ter overname. Boven de wasmachine en de droger is een handig werkblad gerealiseerd. De badkamer beschikt over een prettig lichtinval door het aanwezige dakraam.

De overloop biedt toegang tot het optionele balkon op het dak van de keuken. De bewoners hebben hier een kleinschalige moestuin gerealiseerd.

Op de overloop is een vaste kast aanwezig.

De eerste verdieping beschikt over een laminaatvloer. 

Tuin

De woning heeft een achtertuin, gelegen op het zuidoosten. De achtertuin is via de keuken en ‘achterom’ bereikbaar. De huidige bewoners hebben de poort en de schutting vernieuwd.

Direct aan de woning bevindt zich de schuur. De schuur beschikt over stroom en water en aan de gevel van de schuur is een buitenkraan aanwezig. 

In de schuur is de CV-ketel gesitueerd. 

Ouderdom woning
De woning is omstreeks 89 jaar oud. Verkoper is niet op de hoogte van alle details rondom de (bouw van de) woning, waardoor koper koopt wat hij ziet. Het is raadzaam om iemand mee te nemen met een bouwkundige achtergrond, dan wel een specialist. 
Bij de verkoop is er sprake van een ouderdoms- en asbestclausule.
* De leeftijd van de CV-ketel is onbekend. 
 
Bent u geïnteresseerd in de woning of heeft u vragen, neem dan contact met ons op! Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging!
 
 

De woning is ingemeten conform de branchebrede meetinstructies (BBMI), afgeleid van de NEN 2580 normering. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

*De verstrekte informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.”

*De koopovereenkomst is pas rechtsgeldig na ondertekening.

Foto's

Plattegronden

De plattegronden zijn opgemaakt voor indicatieve doeleinden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.