ML2 Vastgoed

Koningin Julianastraat 4

Een karakteristieke jaren ’30 woning gelegen op één van de mooiste plekjes van Schoonhoven!

Vraagprijs: 315.000 euro k.k.

Oppervlakte wonen: 78 vierkante meter; verdeeld in:

Gebruiksoppervlakte wonen: 71 vierkante meter.

Overige inpandige ruimte op de 2e verdieping: 7 vierkante meter.

Oppervlakte berging: 6 vierkante meter

Aantal woonlagen: 3

Aantal slaapkamers: 2

Energielabel: D

Parkeergelegenheid: openbaar, direct voor de deur

Omschrijving

Aan de Koningin Julianastraat 4 te Schoonhoven wordt deze karakteristieke jaren ’30 woning, met twee slaapkamers, een ruime tweede verdieping, een badkamer uit 2020 en een zonnige tuin op het westen met een achterom en een schuur, te koop aangeboden.

Deze jaren ’30 woningen zijn gebouwd als arbeiderswoningen en kennen dan ook een praktische en tevens comfortabele inrichting. Zo beschikt de woning over een fijne woonkamer met een prettige hoogte (2,75 meter hoog) en een aangrenzende keuken. Op de eerste verdieping zijn naast de badkamer, twee slaapkamers aanwezig. De woning beschikt over een gebroken kap, wat de uitstraling van de woning karakteristiek en speels maakt, maar ook zorgt voor een ruime eerste verdieping. Doordat de eerste verdieping beschikt over dakkapellen aan weerskanten, is er ook geen gebrek aan daglicht. Via een vlizotrap is de tweede verdieping bereikbaar, welke middels het dakraam over een prettig lichtinval beschikt en gezien de oppervlakte voldoende bergruimte biedt. Op de verdiepingen zijn verschillende vaste kasten aanwezig; wel zo praktisch! 

In de loop der jaren hebben de bewoners de woning gemoderniseerd. Er zijn verbeteringen uitgevoerd op isolatiegebied, zo is de kap van binnenuit geïsoleerd en beschikt de gehele woning over dubbel glas. In 2020 is er een nieuwe badkamer op de verdieping gerealiseerd en in 2016 is de achtertuin vernieuwd, waarbij er een onderheide schutting en schuur zijn opgericht. Het is heerlijk vertoeven in deze zonnige stadstuin op het westen!

Deze woning bevindt zich aan de rand van het stadscentrum van Schoonhoven; alle voorzieningen zijn op korte afstand gelegen en toch kent de woning een vrije situering met uitzicht op de ijsbaan en de watertoren van Schoonhoven. Eén van de mooiste plekjes van de straat en misschien wel van Schoonhoven!?

Schoonhoven heeft een gezellig centrum met een breed scala aan winkels, horeca en recreatiegelegenheden. Tevens bevindt rivier de Lek zich op loopafstand. Grotere steden zoals Utrecht en Rotterdam zijn gemakkelijk en binnen 30 minuten te bereiken met de auto.

Bijzonderheden:

 • Circa 78 m2  woonoppervlakte, onderverdeeld in:
 • o Gebruiksoppervlakte wonen: 71 m2
 • o Overige inpandige ruimte op de tweede verdieping: 7 m2
 • Karakteristieke jaren ’30 woning;
 • Twee slaapkamers (10,3 m2 en 5,2 m2); 
 • Ruime tweede verdieping;
 • Badkamer uit 2020;
 • Tuin op het westen; 
 • Schuur uit 2016;
 • De woning beschikt over een ‘achterom’; 
 • Gelegen aan de rand van het stadscentrum van Schoonhoven;
 • Vrije situering met uitzicht op de ijsbaan en de watertoren; 
 • Energielabel D;
 • Oplevering in overleg;
 • Indicatie (gemeentelijke) lasten opvraagbaar.

Indeling:

Begane grond 

Aan de Koningin Julianastraat is de voordeur van de woning gesitueerd. Via de voordeur komt men uit in de entree van de woning. Hier bevindt zich de meterkast. Via de entree komt men uit in de woonkamer. De woonkamer en keuken staan met elkaar in verbinding en beschikken over een laminaatvloer.

De woonkamer beschikt over een vaste kast onder de trap. 

De keuken beschikt over een spoelbak, een oven, een gasfornuis, een afzuigkap en een koelkast. Via de keuken is de tuin bereikbaar.

Achter de keuken bevindt zich het toilet met een fonteintje.

1e Verdieping

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers gesitueerd. De grootste slaapkamer bevindt zich aan de voorkant van de woning en heeft een oppervlakte van 10,3 vierkante meter. De grootste slaapkamer beschikt over een vaste kast. De tweede slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning en heeft een oppervlakte van 5,2 vierkante meter. 

Naast de tweede slaapkamer bevindt zich de badkamer. De badkamer is geplaatst in 2020 en beschikt over een inloopdouche, een wastafel, een handdoekradiator en een toilet. Tevens is de wasmachine-aansluiting in de badkamer aanwezig. 

Op de overloop is een vaste kast aanwezig.

De eerste verdieping beschikt over een laminaatvloer.

2e Verdieping

De tweede verdieping is bereikbaar via de vlizotrap. Middels het dakraam heeft deze verdieping een prettig lichtinval. Het hoogste punt heeft een hoogte van 1,88 meter. 

Op de tweede verdieping is een vaste kast aanwezig. Hierin is de centrale verwarming gesitueerd. 

Tuin

De woning heeft een achtertuin, gelegen op het westen. De achtertuin is via de keuken en ‘achterom’ bereikbaar. In 2016 is de achtertuin aangepakt. Zo is er een onderheide schutting gerealiseerd en is er een schuur gebouwd. 

In de achtertuin is een schuur van ongeveer 6 vierkante meter aanwezig. De schuur bestaat uit geïsoleerde sandwichpanelen. Daarnaast beschikt de schuur over stroom.

Ouderdom woning
De woning is omstreeks 89 jaar oud. Verkoper is niet op de hoogte van alle details rondom de (bouw van de) woning, waardoor koper koopt wat hij ziet. Het is raadzaam om iemand mee te nemen met een bouwkundige achtergrond, dan wel een specialist. 
Bij de verkoop is er sprake van een ouderdoms- en asbestclausule.
 
Bent u geïnteresseerd in de woning of heeft u vragen, neem dan contact met ons op! Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging!
 
 

De woning is ingemeten conform de branchebrede meetinstructies (BBMI), afgeleid van de NEN 2580 normering. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

*De verstrekte informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.”

*De koopovereenkomst is pas rechtsgeldig na ondertekening.

Foto's

Plattegronden

De plattegronden zijn opgemaakt voor indicatieve doeleinden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.